Читај ми

ПОЧЕЛО МЕЂУНАРОДНО ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО У ШАХУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је церемонији свечаног отварања 2. Међународног отвореног првенства у шаху „Србија шах опен 2022“ који се одржава у Новом Саду до 6. јула.

- Велика ми је част што је Нови Сад домаћин 2. Међународног отвореног првенства у шаху „Србија шах опен 2022“. То је још једно велико и важно такмичење које ће бити одржано у нашем граду, и уверен сам да ћемо и овај пут оправдати епитет доброг домаћина. Угостићемо шахисте из целог света који ће имати прилику да упознају наш град и нашу земљу, и да уживају у дружењу и размени међусобних искустава. Желим да се у име Града Новог Сада захвалим Шаховском савезу Србије на уложеном труду да ова манифестација буде реализована према највишим стандардима - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста је пожелевши такмичарима да све протекне у добром расположењу и занимљивој игри, прогласио првенство отвореним.

-Наредних дана нас очекују сјајне шаховске партије, а наш шаховски велемајстор Александар Инђић је најбоље пласирани такмичар од кога са разлогом очекујемо најбоље резултате- рекао је Дане Баста.

Председник Шаховског Савеза  Србије  Драган Лазић је рекао да ове године на турниру учествује 440 такмичара из 44 земаље, а такмичење се одвија у две групе – „Мастерс“ н „Аматеурс“, укључујући све узрасте од пионирског и јуниорског до сениорског и ветеранског.

Нови Сад, 28. јун 2022. године