Čitaj mi

POČELO MEĐUNARODNO OTVORENO PRVENSTVO U ŠAHU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je ceremoniji svečanog otvaranja 2. Međunarodnog otvorenog prvenstva u šahu „Srbija šah open 2022“ koji se održava u Novom Sadu do 6. jula.

- Velika mi je čast što je Novi Sad domaćin 2. Međunarodnog otvorenog prvenstva u šahu „Srbija šah open 2022“. To je još jedno veliko i važno takmičenje koje će biti održano u našem gradu, i uveren sam da ćemo i ovaj put opravdati epitet dobrog domaćina. Ugostićemo šahiste iz celog sveta koji će imati priliku da upoznaju naš grad i našu zemlјu, i da uživaju u druženju i razmeni međusobnih iskustava. Želim da se u ime Grada Novog Sada zahvalim Šahovskom savezu Srbije na uloženom trudu da ova manifestacija bude realizovana prema najvišim standardima - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta je poželevši takmičarima da sve protekne u dobrom raspoloženju i zanimlјivoj igri, proglasio prvenstvo otvorenim.

-Narednih dana nas očekuju sjajne šahovske partije, a naš šahovski velemajstor Aleksandar Inđić je najbolјe plasirani takmičar od koga sa razlogom očekujemo najbolјe rezultate- rekao je Dane Basta.

Predsednik Šahovskog Saveza  Srbije  Dragan Lazić je rekao da ove godine na turniru učestvuje 440 takmičara iz 44 zemalјe, a takmičenje se odvija u dve grupe – „Masters“ n „Amateurs“, uklјučujući sve uzraste od pionirskog i juniorskog do seniorskog i veteranskog.

Novi Sad, 28. jun 2022. godine