Читај ми

ПОЧЕЛО 38. ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У КАРАТЕУ У НОВОМ САДУ

Министарка за спорт и омладину Снежана Самарџић Марковић, заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић и члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић присуствовали су свечаном отварању 38. Европског првенства у каратеу које ће бити одржано од 11. до 13. фебруара у Новом Саду.

Шампионат је свечано отворила министарка Снежана Самарџић Марковић.
- Ово је заиста импресиван след, да после светског првенства прошле године у Београду, Нови Сад добије организацију Европског првенства у каратеу. Ово је велики догађај како за све такмичаре, љубитеље овог спорта, тако за Нови Сад али и за целокупну Србију. Желимо свима да покажемо колико је карате популаран и леп спорт. - истакла је министарка Марковић и додала да свим такмичарима жели много успеха и среће, а репрезентативцима Србије да наредних дана освоје што више медаља.

Према подацима светске и европске карате федерације карате је један од најпопуларнијих спортова у свету, а удружења постоје у чак 186 земаља, од чега је 51 земља у Европи. Четрдесетшест земаља такмичиће се на овом Европском првенству, са укупно 900 такмичара.

- Ово је битан догађај за Нови Сад, и ми смо се више пута доказали да имамо искуства и знања да организујемо велике спортске догађаје, и да смо одлични домаћини. То је слика коју желимо да сви посетиоци Евроспког првенства однесу са собом из нашег града - истакао је заменик градоначелника мр Зоран Мандић

Церемонији отварања присуствовали су и Генерални секретар Светске и Европске карате федерације Георге Јеролимпос, председник Организационог комитета Томислав Стантић и председник карате Федерације Србије Славољуб Пипер.

Нови Сад, 11. фебруар 2011. године