Čitaj mi

POČELO 38. EVROPSKO PRVENSTVO U KARATEU U NOVOM SADU

Ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić Marković, zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić i član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić prisustvovali su svečanom otvaranju 38. Evropskog prvenstva u karateu koje će biti održano od 11. do 13. februara u Novom Sadu.

Šampionat je svečano otvorila ministarka Snežana Samardžić Marković.
- Ovo je zaista impresivan sled, da posle svetskog prvenstva prošle godine u Beogradu, Novi Sad dobije organizaciju Evropskog prvenstva u karateu. Ovo je veliki događaj kako za sve takmičare, ljubitelje ovog sporta, tako za Novi Sad ali i za celokupnu Srbiju. Želimo svima da pokažemo koliko je karate popularan i lep sport. - istakla je ministarka Marković i dodala da svim takmičarima želi mnogo uspeha i sreće, a reprezentativcima Srbije da narednih dana osvoje što više medalja.

Prema podacima svetske i evropske karate federacije karate je jedan od najpopularnijih sportova u svetu, a udruženja postoje u čak 186 zemalja, od čega je 51 zemlja u Evropi. Četrdesetšest zemalja takmičiće se na ovom Evropskom prvenstvu, sa ukupno 900 takmičara.

- Ovo je bitan događaj za Novi Sad, i mi smo se više puta dokazali da imamo iskustva i znanja da organizujemo velike sportske događaje, i da smo odlični domaćini. To je slika koju želimo da svi posetioci Evrospkog prvenstva odnesu sa sobom iz našeg grada - istakao je zamenik gradonačelnika mr Zoran Mandić

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i Generalni sekretar Svetske i Evropske karate federacije George Jerolimpos, predsednik Organizacionog komiteta Tomislav Stantić i predsednik karate Federacije Srbije Slavoljub Piper.

Novi Sad, 11. februar 2011. godine