Читај ми

ПОЧЕЛО 12. ''НОВОСАДСКО БИГ ДЕЧЈЕ ЛЕТО''

Традиционална манифестација ''Новосадско БИГ дечје лето'', коју организује Дечји културни центар ''Нови Сад'', свечано је отворена у холу Тржног центра ''БИГ'', а трајаће до 26. августа. Наступили су дечји хор "Сунцокрети", ученици музичке школе "Исидор Бајић", певачи из "Културног склоништа", као и глумци Дечјег културног центра ''Нови Сад'', а одржан је и базар креативних радионица на којем су се представили организације и удружења који ће учествовати у овогодишњем издању манифестације.

Током предстојећа два месеца Новосађани, узраста од четири до 14 година, имаће прилику да летњи распуст проведу на забаван и креативан начин, на бројним радионицама на двадесетак локација у Новом Саду и околини. Моћи ће да посете Музеј Војводине, Спомен-збирку Павла Бељанског и Градску библиотеку, а део програма су припремили Дечји културни центар ''Нови Сад'', ЗОЦ "Аџија", организација ''Пријатељи деце Новог Сада'', ''Новосадски културно-образовни круг'', Удружење уметника Петроварадинске тврђаве ''Ликовни круг'', Студио ''ДОМ анимације'' и Центар за образовање "Happy Spot". За спортске активности задужени су Капуера Академија Нови Сад, ''Fusion Fitness & Dance Studio'', Центар корективне гимнастике "Kinesis Mix", ''Креативни погон'', као и Адреналин парк "Земља чуда".

- Драго нам је што је Нови Сад занимљив, забаван и едукативан током летњег распуста, и што Новосађани имају где квалитетно да проведу слободно време. Као и сваке године, предвиђени су бројни програми који ће улепшати летње дане нашим млађим суграђанима, али који ће и допринети да они прошире своја знања и стекну нове вештине. Због тога Градска управа за културу подржава ову манифестацију и захвална је организаторима што заиста улажу труд да сваке године буде боља и разноврснија у погледу садржаја – нагласио је члан Градског већа за културу Далибор Рожић који је званично и отворио 12. ''Новосадско БИГ дечје лето''.

Манифестацији су се такође прикључили Центар за креативну едукацију "Кућа знања" и Центар за едукацију и подршку деци, родитељима и стручњацима у образовању "Дечија лука".
За сваку радионицу важно је пријавити дете на време, будући да су капацитети ограничени. Програмска књижица у којој су бројеви телефона за пријаве заједно са тачним терминима одржавања радионица, подељена je у школама, а књижицу у електронској форми је могуће пронаћи и на линку https://www.yumpu.com/…/67006957/program-novosadskog-decije… Подршку манифестацији пружили су Градска управа за културу Новог Сада, Тржни центар ''БИГ'' и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Нови Сад, 26. јун 2022. године