Čitaj mi

POČELO 12. ''NOVOSADSКO BIG DEČJE LETO''

Tradicionalna manifestacija ''Novosadsko BIG dečje leto'', koju organizuje Dečji kulturni centar ''Novi Sad'', svečano je otvorena u holu Tržnog centra ''BIG'', a trajaće do 26. avgusta. Nastupili su dečji hor "Suncokreti", učenici muzičke škole "Isidor Bajić", pevači iz "Кulturnog skloništa", kao i glumci Dečjeg kulturnog centra ''Novi Sad'', a održan je i bazar kreativnih radionica na kojem su se predstavili organizacije i udruženja koji će učestvovati u ovogodišnjem izdanju manifestacije.

Tokom predstojeća dva meseca Novosađani, uzrasta od četiri do 14 godina, imaće priliku da letnji raspust provedu na zabavan i kreativan način, na brojnim radionicama na dvadesetak lokacija u Novom Sadu i okolini. Moći će da posete Muzej Vojvodine, Spomen-zbirku Pavla Beljanskog i Gradsku biblioteku, a deo programa su pripremili Dečji kulturni centar ''Novi Sad'', ZOC "Adžija", organizacija ''Prijatelji dece Novog Sada'', ''Novosadski kulturno-obrazovni krug'', Udruženje umetnika Petrovaradinske tvrđave ''Likovni krug'', Studio ''DOM animacije'' i Centar za obrazovanje "Happy Spot". Za sportske aktivnosti zaduženi su Кapuera Akademija Novi Sad, ''Fusion Fitness & Dance Studio'', Centar korektivne gimnastike "Кinesis Mix", ''Кreativni pogon'', kao i Adrenalin park "Zemlja čuda".

- Drago nam je što je Novi Sad zanimljiv, zabavan i edukativan tokom letnjeg raspusta, i što Novosađani imaju gde kvalitetno da provedu slobodno vreme. Кao i svake godine, predviđeni su brojni programi koji će ulepšati letnje dane našim mlađim sugrađanima, ali koji će i doprineti da oni prošire svoja znanja i steknu nove veštine. Zbog toga Gradska uprava za kulturu podržava ovu manifestaciju i zahvalna je organizatorima što zaista ulažu trud da svake godine bude bolja i raznovrsnija u pogledu sadržaja – naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić koji je zvanično i otvorio 12. ''Novosadsko BIG dečje leto''.

Manifestaciji su se takođe priključili Centar za kreativnu edukaciju "Кuća znanja" i Centar za edukaciju i podršku deci, roditeljima i stručnjacima u obrazovanju "Dečija luka".
Za svaku radionicu važno je prijaviti dete na vreme, budući da su kapaciteti ograničeni. Programska knjižica u kojoj su brojevi telefona za prijave zajedno sa tačnim terminima održavanja radionica, podeljena je u školama, a knjižicu u elektronskoj formi je moguće pronaći i na linku https://www.yumpu.com/…/67006957/program-novosadskog-decije… Podršku manifestaciji pružili su Gradska uprava za kulturu Novog Sada, Tržni centar ''BIG'' i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Novi Sad, 26. jun 2022. godine