Читај ми

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ОБЈЕКТУ ПОШТАНСКЕ ШТЕДИОНИЦЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са генералним директором ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“ Гораном Ћирићем и представницима компаније "Атекс инвест" обишао је радове на објекту "Поштанска штедионица" у центру града. У том објекту, површине 2200 м2, су се након две деценије стекли услови за наставак изградње, решавањем имовинско правних односа између банке "Поштанска штедионица", "Атекс инвеста" и Поште Србије.

- Објекат „Поштанске штедионице“ у центру нашег града већ две деценије стоји са нерешеним имовинско-правним односима у веома лошем стању. Много је било изазова и проблема и није било лако решити све међусобне партнерске односе, међутим доласком господина Горана Ћирића на место директора Поште Србије ми смо кренули у озбиљне разговоре и успешно решили овај проблем. Нађен је такав правни модалитет да су све стране, које су сувласници овог простора, постигле договор - рекао је градоначелник Павличић и додао да је у интересу града и грађана да се овај објекат приведе намени и заживи у пуној величини и сјају.

Генерални директор ЈП ПТТ саобраћаја „Србијa“ Горан Ћирић рекао је да је велики проблем решен и да су компликовани услови решавања имовинских односа везаних за објекат „Поштанске штедионице“ последица дугогодишње непосвећености проблему. Он је најавио завршетак радова за годину, до годину и по дана.

Јавно предузеће ПТТ саобраћаја „Србија”, заједно са осталим суинвеститорима - Банка Поштанска штедионица и „Атекс инвест”, привела је крају активности и поступке који су предуслов за наставак изградње објекта „Поштанска штедионица” у Новом Саду. Пројектно-техничка документација је завршена и све три уговорне стране прихватиле су налаз и мишљење вештака са Грађевинског факултета, како у погледу одређивања сувласничких делова на објекту „Поштанске штедионице” у Новом Саду, тако и у погледу тога колико је још новца потребно за завршетак радова на поменутом објекту. Прихватање налаза вештачења омогућило је да се приступи потписивању четвртог анекса уговора између Банке Поштанске штедионице, „Атекс инвеста” и Поште Србије. Иначе, пројектом је предвиђено да сва три суинвеститора имају пословни простор у приземљу објекта, што је, због природе посла, од посебног интереса за Пошту Србије и Банку Поштанску штедионицу.

Нови Сад, 15. мај 2012. године