Čitaj mi

POČELI RADOVI NA OBJEKTU POŠTANSKE ŠTEDIONICE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa generalnim direktorom JP PTT saobraćaja „Srbija“ Goranom Ćirićem i predstavnicima kompanije "Ateks invest" obišao je radove na objektu "Poštanska štedionica" u centru grada. U tom objektu, površine 2200 m2, su se nakon dve decenije stekli uslovi za nastavak izgradnje, rešavanjem imovinsko pravnih odnosa između banke "Poštanska štedionica", "Ateks investa" i Pošte Srbije.

- Objekat „Poštanske štedionice“ u centru našeg grada već dve decenije stoji sa nerešenim imovinsko-pravnim odnosima u veoma lošem stanju. Mnogo je bilo izazova i problema i nije bilo lako rešiti sve međusobne partnerske odnose, međutim dolaskom gospodina Gorana Ćirića na mesto direktora Pošte Srbije mi smo krenuli u ozbiljne razgovore i uspešno rešili ovaj problem. Nađen je takav pravni modalitet da su sve strane, koje su suvlasnici ovog prostora, postigle dogovor - rekao je gradonačelnik Pavličić i dodao da je u interesu grada i građana da se ovaj objekat privede nameni i zaživi u punoj veličini i sjaju.

Generalni direktor JP PTT saobraćaja „Srbija“ Goran Ćirić rekao je da je veliki problem rešen i da su komplikovani uslovi rešavanja imovinskih odnosa vezanih za objekat „Poštanske štedionice“ posledica dugogodišnje neposvećenosti problemu. On je najavio završetak radova za godinu, do godinu i po dana.

Javno preduzeće PTT saobraćaja „Srbija”, zajedno sa ostalim suinvestitorima - Banka Poštanska štedionica i „Ateks invest”, privela je kraju aktivnosti i postupke koji su preduslov za nastavak izgradnje objekta „Poštanska štedionica” u Novom Sadu. Projektno-tehnička dokumentacija je završena i sve tri ugovorne strane prihvatile su nalaz i mišljenje veštaka sa Građevinskog fakulteta, kako u pogledu određivanja suvlasničkih delova na objektu „Poštanske štedionice” u Novom Sadu, tako i u pogledu toga koliko je još novca potrebno za završetak radova na pomenutom objektu. Prihvatanje nalaza veštačenja omogućilo je da se pristupi potpisivanju četvrtog aneksa ugovora između Banke Poštanske štedionice, „Ateks investa” i Pošte Srbije. Inače, projektom je predviđeno da sva tri suinvestitora imaju poslovni prostor u prizemlju objekta, što je, zbog prirode posla, od posebnog interesa za Poštu Srbije i Banku Poštansku štedionicu.

Novi Sad, 15. maj 2012. godine