Читај ми

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ САОБРАЋАЈНИХ ПОВРШИНА У УЛИЦИ ЦАРА ЛАЗАРА У ФУТОГУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и в.д. директора ЈП „Завод за изградњу града“ Дејан Мандић присуствовали су почетку радова на изградњи саобраћајних површина у Улици цара Лазара у Футогу. У тој улици изводе се радови на изградњи саобраћајних површина са одводњавањем, као и радови на реконструкцији водовода.

С обзиром на то да представља главну саобраћајницу у Футогу и да се у њој налазе сви битнији садржаји Улица цара Лазара саобраћајно је веома оптерећена, са великом концентрацијом возила, пешака и бициклиста на истој површини, односно на коловозу.

- У наредних 280 дана ћемо замолити житеље Футога, пре свега оне који живе у Улици цара Лазара, да имају стрпљења, јер ће Град Нови Сад и Завод за изградњу града заједно са Електродистрибуцијом Нови Сад извести потпуну реконструкцију ове кључне улице у Футогу. Очекујем да након тог рока Футог добије прави булевар у пуном капацитету. Замениће се тротоари, коловоз, места за аутобуска стајалишта, радиће се атмосферска канализација, замена водовода, а биће урађена и потпуно нова јавна расвета. Ово је велика инвестиција у једном приградском насељу на коју смо веома поносни, а њена вредност без ПДВ-а је око 180 милиона динара - рекао је градоначелник  Вучевић.

Због неуједначености регулације дуж трасе, пројектним решењем ова саобраћајница подељена је на неколико деоница. У складу са тим, али и услед специфичности и обима радова на надземној и подземној инфраструктури, радови ће се обављати парцијално како би се што мање реметило функционисање становништва у обављању свакодневних активности.

В.д. директора ЈП „Завод за изградњу града“ Дејан Мандић рекао је да се уговорени радови односе на деоницу од Фрушкогорске до Партизанске улице у дужини од 1150 метара.

-У оквиру ове деонице радови ће се изводити фазно. Прва фаза обухвата потез од Пионирске до Партизанске улице у дужини од око 500 метара, док ће се друга фаза, од Пионирске до Фрушкогорске, изводити следеће године. На комплетној деоници планирана је изградња коловоза ширине шест метара, обостраног паркинга и пешачких стаза ширине 1,6 метара, као и два пара ниша за аутобуска стајалишта. Сем тога, решиће се и проблем одвођења површинских вода зацевљеним системом чија траса ће ићи средином коловоза, а обавиће се и радови на каблирању, тј. постављању подземних електро-инсталација, на основу посебног уговора са „Електровојводином“ о заједничком улагању – истакао је Дејан Мандић.

Нови Сад, 17. новембар 2015. године