Читај ми

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ЦЕВОВОДА СА ЦРПНОМ СТАНИЦОМ У НАСЕЉУ БОЦКЕ

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић обишао је припремне радове ЈП Завода за изградњу града  на изградњи гравитационо-потисног цевовода са црпном станицом у насељу Боцке у Сремској Каменици.

- Ово је први предуслов за решавање дугогодишњег проблема мештана насеља Боцке. Идејним пројектом за насеље Боцке предвиђен је сепаратни систем одвођења отпадних вода, са главном црпном станицом Боцке. Функција црпне станице Боцке је да помоћу потисног вода транспортује отпадне воде насеља Боцке до постојећег канализационог система у Сремској Каменици – истакао је Владимир Стојковић.

Радови почињу изградњом црпне станице, која је лоцирана у одбрамбеном насипу од Дунава, уз државни пут Нови Сад-Беочин (у близини скретања за Боцке).  Гравитационо потисни цевовод, дужине од око 1км,  простираће се од скретања за Поповицу па све до црпне станице. Изградња овог цевовода значајна је из разлога што представља предуслов за изградњу водоводне и канализационе мреже у насељу Боцке.

Поред потисног цевовода и црпне станице, ови радови обухватају и изградњу око 300 м канализационе мреже, такође уз државни пут. Извођач радова на изградњи гравитационо потисног цевовода је ДОО „Bulevar Company“, рок за завршетак је 190 календарских дана, а укупна вредност инвестиције је 38.977.366,00 динара.

Нови Сад, 4. јануар 2015. године