Čitaj mi

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI CEVOVODA SA CRPNOM STANICOM U NASELJU BOCKE

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković obišao je pripremne radove JP Zavoda za izgradnju grada  na izgradnji gravitaciono-potisnog cevovoda sa crpnom stanicom u naselјu Bocke u Sremskoj Kamenici.

- Ovo je prvi preduslov za rešavanje dugogodišnjeg problema meštana naselјa Bocke. Idejnim projektom za naselјe Bocke predviđen je separatni sistem odvođenja otpadnih voda, sa glavnom crpnom stanicom Bocke. Funkcija crpne stanice Bocke je da pomoću potisnog voda transportuje otpadne vode naselјa Bocke do postojećeg kanalizacionog sistema u Sremskoj Kamenici – istakao je Vladimir Stojković.

Radovi počinju izgradnjom crpne stanice, koja je locirana u odbrambenom nasipu od Dunava, uz državni put Novi Sad-Beočin (u blizini skretanja za Bocke).  Gravitaciono potisni cevovod, dužine od oko 1km,  prostiraće se od skretanja za Popovicu pa sve do crpne stanice. Izgradnja ovog cevovoda značajna je iz razloga što predstavlјa preduslov za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselјu Bocke.

Pored potisnog cevovoda i crpne stanice, ovi radovi obuhvataju i izgradnju oko 300 m kanalizacione mreže, takođe uz državni put. Izvođač radova na izgradnji gravitaciono potisnog cevovoda je DOO „Bulevar Company“, rok za završetak je 190 kalendarskih dana, a ukupna vrednost investicije je 38.977.366,00 dinara.

Novi Sad, 4. januar 2015. godine