Читај ми

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИЈЕ У ВЕТЕРНИКУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и в.д. директора ЈП Завод за изградњу града Новог Сада Мирјана Дејановић обишли су почетне радове на изградњи канализације у Ветернику. Реч је о изградњи колектора са црпним станицама у улици Драгослава Срејовића. Колектор Ø 500 биће изграђен у дужини од око 2250 метара, а црпне станице повезаће нову мрежу са постојећим канализационим системом Града Новог Сада.


- Као што смо недавно и најавили када су почињали радови у Сајлову, креће решавање проблема са недостатком канализације и у Ветернику. Реч је о великој инвестицији, која ће допринети да услови за живот у том насељу буду бољи. Како буду завршавани радови на изградњи канализације тако ће бити и асфалтиране улице, и молимо грађане да буду стрпљиви. До сада смо добро сарађивали са становницима Ветерика, добијамо сагласности да се прође кроз њихове парцеле, дакле све радимо у координацији са њима – нагласио је градоначелник Павличић.


Изградња колектора са црпним станицама основни је предуслов за изградњу секундарне канализационе мреже у насељу Ветерничка рампа, као и у улицама северно од Новосадског пута.
Извођач ових радова је ГП „Градитељ НС“ доо Нови Сад, уговорена вредност 31.561.947 динара, а рок извођења је 120 календарских дана.


Нови Сад, 13. јануар 2012. године