Čitaj mi

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI KANALIZACIJE U VETERNIKU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i v.d. direktora JP Zavod za izgradnju grada Novog Sada Mirjana Dejanović obišli su početne radove na izgradnji kanalizacije u Veterniku. Reč je o izgradnji kolektora sa crpnim stanicama u ulici Dragoslava Srejovića. Kolektor Ø 500 biće izgrađen u dužini od oko 2250 metara, a crpne stanice povezaće novu mrežu sa postojećim kanalizacionim sistemom Grada Novog Sada.


- Kao što smo nedavno i najavili kada su počinjali radovi u Sajlovu, kreće rešavanje problema sa nedostatkom kanalizacije i u Veterniku. Reč je o velikoj investiciji, koja će doprineti da uslovi za život u tom naselju budu bolji. Kako budu završavani radovi na izgradnji kanalizacije tako će biti i asfaltirane ulice, i molimo građane da budu strpljivi. Do sada smo dobro sarađivali sa stanovnicima Veterika, dobijamo saglasnosti da se prođe kroz njihove parcele, dakle sve radimo u koordinaciji sa njima – naglasio je gradonačelnik Pavličić.


Izgradnja kolektora sa crpnim stanicama osnovni je preduslov za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u naselju Veternička rampa, kao i u ulicama severno od Novosadskog puta.
Izvođač ovih radova je GP „Graditelj NS“ doo Novi Sad, ugovorena vrednost 31.561.947 dinara, a rok izvođenja je 120 kalendarskih dana.


Novi Sad, 13. januar 2012. godine