Читај ми

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ДОГРАДЊИ ФАБРИКЕ ВОДЕ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, помоћник градоначелника за комунални систем и енергетику мр Владимир Јелић и директор ЈКП "Водовод и канализација" Драган Божић, обишли су данас припремне радове на доградњи новосадске Фабрике воде на Сунчаном кеју.

-Након 30 година почињу први озбиљнији радови на новосадској фабрици воде којимa ћемо обезбедити да у наредним деценијама Нови Сад има сигурно снабдевање питком водом и осигурану будућност као друштвена и економска заједница. Тиме јасно показујемо да ова градска власт испуњава своје обећањe о томе да ћемо свим Новосађанима омогућити доступну воду и канализацију, јер је питање здравља наших суграђана приоритет. Важно је нагласити да градски буџет неће бити оптерећен овим пословима, већ да ће „Водовод и канализација“ обезбедити средства за враћање кредитне линије – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Директор ЈКП "Водовод и канализација" Драган Божић изјавио је да сама вредност ове инвестије од девет милиона евра, обезбеђених путем кредита Европске инвестиционе банке, говори о значају инвестиције, како за „Водовод и канализацију“, тако и за Град Нови Сад.

-Данас почињемо радове на доградњи Погона за прераду и дистрибуцију воде на Сунчаном кеју озонским блоком и гау-филтрима који ће прераду и квалитет воде довести на максималан ниво, као и изграњи новог резервоара од 10.000 кубних метара воде. Градњом тог резервоара побољшаће се и додатно стабилизовати систем водоснабдевања у Новом Саду – истакао је директор Драган Божић.

Нови Сад, 13. март 2014. година