Čitaj mi

POČELI RADOVI NA DOGRADNJI FABRIKE VODE U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pomoćnik gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku mr Vladimir Jelić i direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Dragan Božić, obišli su danas pripremne radove na dogradnji novosadske Fabrike vode na Sunčanom keju.

-Nakon 30 godina počinju prvi ozbiljniji radovi na novosadskoj fabrici vode kojima ćemo obezbediti da u narednim decenijama Novi Sad ima sigurno snabdevanje pitkom vodom i osiguranu budućnost kao društvena i ekonomska zajednica. Time jasno pokazujemo da ova gradska vlast ispunjava svoje obećanje o tome da ćemo svim Novosađanima omogućiti dostupnu vodu i kanalizaciju, jer je pitanje zdravlja naših sugrađana prioritet. Važno je naglasiti da gradski budžet neće biti opterećen ovim poslovima, već da će „Vodovod i kanalizacija“ obezbediti sredstva za vraćanje kreditne linije – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Dragan Božić izjavio je da sama vrednost ove investije od devet miliona evra, obezbeđenih putem kredita Evropske investicione banke, govori o značaju investicije, kako za „Vodovod i kanalizaciju“, tako i za Grad Novi Sad.

-Danas počinjemo radove na dogradnji Pogona za preradu i distribuciju vode na Sunčanom keju ozonskim blokom i gau-filtrima koji će preradu i kvalitet vode dovesti na maksimalan nivo, kao i izgranji novog rezervoara od 10.000 kubnih metara vode. Gradnjom tog rezervoara poboljšaće se i dodatno stabilizovati sistem vodosnabdevanja u Novom Sadu – istakao je direktor Dragan Božić.

Novi Sad, 13. mart 2014. godina