Читај ми

ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ИНКЛУЗИВНОГ ПРОЈЕКТА ЗА ДЕЦУ ОШТЕЋЕНОГ СЛУХА

Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић присуствовао je донацији  слушног апарата ученици оштећеног слуха у оквиру пројекта инклузије деце оштећеног слуха у редовну наставу под називом „Укључимо се“. Том приликом уручен је најсавременији слушни апарат  и адаптер намењен учитељу.

-Град Нови Сад је препознао значај акције коју реализује компанија „Алфа“ и изузетно смо задовољни што ће наша деца  бити у могућности да добију најмодерније слушне апарате који ће им омогућити да се укључе у редовну наставу - рекао је Радомир Дабетић.

Донацију реализују компанија „Алфа“ д.о.о. из Крагујевца у сарадњи са Градским управом за образовање. Слушни апарати ће поред Новог Сада бити донирани и деци оштећеног слуха у Крагујевцу, Нишу и Београду.

Према речима дефектолога предузећа „Алфа“ д.о.о. циљ пројекта је да се помогне деци оштећеног слуха, наставницима и свим осталим учесницима у образовном процесу. Слушни апарати су повезани са адаптером који користи наставник. Све што наставник говори,  директно се чује у самом слушном апарату, што онемогућава појаву микрофоније и умањује утицај буке што доприноси бољој концентрацији деци оштећеног слуха. 

Нови Сад, 20. новембар 2013. године