Čitaj mi

POČELA REALIZACIJA INKLUZIVNOG PROJEKTA ZA DECU OŠTEĆENOG SLUHA

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić prisustvovao je donaciji  slušnog aparata učenici oštećenog sluha u okviru projekta inkluzije dece oštećenog sluha u redovnu nastavu pod nazivom „Uklјučimo se“. Tom prilikom uručen je najsavremeniji slušni aparat  i adapter namenjen učitelјu.

-Grad Novi Sad je prepoznao značaj akcije koju realizuje kompanija „Alfa“ i izuzetno smo zadovolјni što će naša deca  biti u mogućnosti da dobiju najmodernije slušne aparate koji će im omogućiti da se uklјuče u redovnu nastavu - rekao je Radomir Dabetić.

Donaciju realizuju kompanija „Alfa“ d.o.o. iz Kragujevca u saradnji sa Gradskim upravom za obrazovanje. Slušni aparati će pored Novog Sada biti donirani i deci oštećenog sluha u Kragujevcu, Nišu i Beogradu.

Prema rečima defektologa preduzeća „Alfa“ d.o.o. cilј projekta je da se pomogne deci oštećenog sluha, nastavnicima i svim ostalim učesnicima u obrazovnom procesu. Slušni aparati su povezani sa adapterom koji koristi nastavnik. Sve što nastavnik govori,  direktno se čuje u samom slušnom aparatu, što onemogućava pojavu mikrofonije i umanjuje uticaj buke što doprinosi bolјoj koncentraciji deci oštećenog sluha. 

Novi Sad, 20. novembar 2013. godine