Читај ми

ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „UEFA НЕДЕЉА БАЗИЧНОГ ФУДБАЛА“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је манифестацији „UEFA недеља базичног фудбала“ која се у организацији Фудбалског савеза Војводине одржава у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Новом Саду. Након што се на свечаном отварању обратио деци и пожелео им спортску срећу, уследиле су утакмице између селекција девојчица, а потом и дечака, ОШ „Доситеј Обрадовић“ и ЖФК „Војводина“ Нови Сад, а такмичарима су додељени и спортска опрема и реквизити.

- Град Нови Сад подржава идеју о школском спорту и тежи да кроз пропагирање здравих стилова живота, деци још од најранијег узраста усади идеју о важности физичке активности. Градска управа за спорт и омладину стога улаже доста средстава сваке године у програме који се тичу развоја школског спорта, што подразумева широк спектар разних спортских дисциплина, како оних популарних, тако и оних мање заступљених. Фудбал свакако спада у оне који су веома познати у целом свету и који од најмлађег узраста преферирају и дечаци и девојчице. Такмичарима желим спортску срећу, а желим да нагласим да ћемо наставити да дајемо пун допринос развоју школског-фудбалског спорта - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Наиме, вишегодишње одржавање „UEFA дана базичног фудбала“ прерасло је у догађај који се обележава у склопу Европске недеље спорта Европске комисије, па сходно томе UEFA обележава 4. по реду UEFA недељу базичног фудбала од 23. до 30. септембра. У циљу што успешније реализације „Дана базичног фудбала“, а у сарадњи са Фудбалским савезом Србије, Фудбалски савез Војводине заједно са ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Новог Сада организовао је „Дан школског дечјег фудбала“. Учесницима те манифестације, а то су ученици и ученице ОШ „Доситеј Обрадовић“, играчице Женског фудбалског клуба „Војводина“ и деца из ШОСО „Милан Петровић“, том приликом додељена је спортска опрема у виду лопти, дресова, мајица, торби итд.

Нови Сад, 26. септембар 2017. године