Čitaj mi

POČELA MANIFESTACIJA „UEFA NEDELJA BAZIČNOG FUDBALA“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je manifestaciji „UEFA nedelјa bazičnog fudbala“ koja se u organizaciji Fudbalskog saveza Vojvodine održava u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Novom Sadu. Nakon što se na svečanom otvaranju obratio deci i poželeo im sportsku sreću, usledile su utakmice između selekcija devojčica, a potom i dečaka, OŠ „Dositej Obradović“ i ŽFK „Vojvodina“ Novi Sad, a takmičarima su dodelјeni i sportska oprema i rekviziti.

- Grad Novi Sad podržava ideju o školskom sportu i teži da kroz propagiranje zdravih stilova života, deci još od najranijeg uzrasta usadi ideju o važnosti fizičke aktivnosti. Gradska uprava za sport i omladinu stoga ulaže dosta sredstava svake godine u programe koji se tiču razvoja školskog sporta, što podrazumeva širok spektar raznih sportskih disciplina, kako onih popularnih, tako i onih manje zastuplјenih. Fudbal svakako spada u one koji su veoma poznati u celom svetu i koji od najmlađeg uzrasta preferiraju i dečaci i devojčice. Takmičarima želim sportsku sreću, a želim da naglasim da ćemo nastaviti da dajemo pun doprinos razvoju školskog-fudbalskog sporta - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Naime, višegodišnje održavanje „UEFA dana bazičnog fudbala“ preraslo je u događaj koji se obeležava u sklopu Evropske nedelјe sporta Evropske komisije, pa shodno tome UEFA obeležava 4. po redu UEFA nedelјu bazičnog fudbala od 23. do 30. septembra. U cilјu što uspešnije realizacije „Dana bazičnog fudbala“, a u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije, Fudbalski savez Vojvodine zajedno sa OŠ „Dositej Obradović“ iz Novog Sada organizovao je „Dan školskog dečjeg fudbala“. Učesnicima te manifestacije, a to su učenici i učenice OŠ „Dositej Obradović“, igračice Ženskog fudbalskog kluba „Vojvodina“ i deca iz ŠOSO „Milan Petrović“, tom prilikom dodelјena je sportska oprema u vidu lopti, dresova, majica, torbi itd.

Novi Sad, 26. septembar 2017. godine