Читај ми

ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА“

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић присуствовао је отвaрању манифестације „Сунчана јесен живота“ која се традиционално одржава поводом 1. октобра Међународног дана старих особа.

- Октобар је посвећен представницима трећег доба и најстаријим грађанима, а обележавање тог месеца почиње управо овом манифестацијом, која има традицију дугу преко 30 година и за коју је Град издвојио 800 000 динара. Многобројне активности одвијају се током целе године у Геронтолошком центру Нови Сад, а октобар је месец када су оне најинтензивније. Основни циљ свих ових активности је подршка старијим грађанима Новог Сада, као и усмеравање пажње шире јавности на проблеме и потребе старих лица. Нови Сад континуирано ради на унапређивању система услуга за старије суграђане. Клубови за пензинере, плаћен одлазак у бање и летовалишта, повластице у јавном превозу, само су неке од мера које Град спроводи како би улепшао и олакшао пензинерске дане нашим суграђанима – рекао је Тихомир Николић.

Tоком манифестације предвиђен је богат програм уз низ разноврсних културних, спортских, забавних и рекреативних садржаја прилагођених интересовањима, потребама и могућностима старих лица. У реализацији свих ових садржаја, поред чланова клубова ангажовани су социјални радници, медицинске сестре и домаћице клубова.

Нови Сад, 29. септембар 2017. године