Čitaj mi

POČELA MANIFESTACIJA „SUNČANA JESEN ŽIVOTA“

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić prisustvovao je otvaranju manifestacije „Sunčana jesen života“ koja se tradicionalno održava povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starih osoba.

-Oktobar je posvećen predstavnicima trećeg doba i najstarijim građanima, a obeležavanje tog meseca počinje upravo ovom manifestacijom, koja ima tradiciju dugu preko 30 godina i za koju je Grad izdvojio 800 000 dinara. Mnogobrojne aktivnosti odvijaju se tokom cele godine u Gerontološkom centru Novi Sad, a oktobar je mesec kada su one najintenzivnije. Osnovni cilј svih ovih aktivnosti je podrška starijim građanima Novog Sada, kao i usmeravanje pažnje šire javnosti na probleme i potrebe starih lica. Novi Sad kontinuirano radi na unapređivanju sistema usluga za starije sugrađane. Klubovi za penzinere, plaćen odlazak u banje i letovališta, povlastice u javnom prevozu, samo su neke od mera koje Grad sprovodi kako bi ulepšao i olakšao penzinerske dane našim sugrađanima – rekao je Tihomir Nikolić.

Tokom manifestacije predviđen je bogat program uz niz raznovrsnih kulturnih, sportskih, zabavnih i rekreativnih sadržaja prilagođenih interesovanjima, potrebama i mogućnostima starih lica. U realizaciji svih ovih sadržaja, pored članova klubova angažovani su socijalni radnici, medicinske sestre i domaćice klubova.

Novi Sad, 29. septembar 2017. godine