Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ У ШКОЛИ НА ЧЕНЕЈУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, заједно са председником Скупштине Града Новог Сада Александром Јовановићем и чланом Градског већа за образовање Немањом Старовићем, обишао је почетне радове на изградњи фискултурне сале у објекту Основне школе "Иван Гундулић" на Ченеју.

- У претходном периоду радили смо на припреми пројекта, а сада су кренули радови и током ове године, до септембра биће изграђена модерна фискултурна сала. Предвидели смо новац и за другу фазу радова тако да ће посао, на опште задовољство, бити завршен како је планирано. У наредном периоду предстоји нам решавање другог важног проблема у овом насељу, а то је недостатак канализације - нагласио је градоначелник Павличић.

Александар Јовановић рекао је да је важно да се обезбеде једнаки и адекватни услови живота у свим деловима града и да Нови Сад активно ради на томе, што потврђује и пример обезбеђивања добрих услова за образовање на Ченеју.

Према речима ресорног члана Градског већа Немање Старовића за прву фазу радова на изградњи фискултурне сале у Ченеју Град је обезбедио око 12 милиона динара, а у другој фази планирано је издвајање још 30 милиона динара.

Изградњом сале површине 500 м2, стећи ће се адекватни услови да 133 ученика издвојеног одељења на Ченеју похађају наставу физичког васпитања, будући да овај објекат, изграђен 2002 године, није имао фискултурну салу.


Нови Сад, 18. јануар 2012. године