Čitaj mi

POČELA IZGRADNJA FISKULTURNE SALE U ŠKOLI NA ČENEJU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, zajedno sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada Aleksandrom Jovanovićem i članom Gradskog veća za obrazovanje Nemanjom Starovićem, obišao je početne radove na izgradnji fiskulturne sale u objektu Osnovne škole "Ivan Gundulić" na Čeneju.

- U prethodnom periodu radili smo na pripremi projekta, a sada su krenuli radovi i tokom ove godine, do septembra biće izgrađena moderna fiskulturna sala. Predvideli smo novac i za drugu fazu radova tako da će posao, na opšte zadovoljstvo, biti završen kako je planirano. U narednom periodu predstoji nam rešavanje drugog važnog problema u ovom naselju, a to je nedostatak kanalizacije - naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Aleksandar Jovanović rekao je da je važno da se obezbede jednaki i adekvatni uslovi života u svim delovima grada i da Novi Sad aktivno radi na tome, što potvrđuje i primer obezbeđivanja dobrih uslova za obrazovanje na Čeneju.

Prema rečima resornog člana Gradskog veća Nemanje Starovića za prvu fazu radova na izgradnji fiskulturne sale u Čeneju Grad je obezbedio oko 12 miliona dinara, a u drugoj fazi planirano je izdvajanje još 30 miliona dinara.

Izgradnjom sale površine 500 m2, steći će se adekvatni uslovi da 133 učenika izdvojenog odeljenja na Čeneju pohađaju nastavu fizičkog vaspitanja, budući da ovaj objekat, izgrađen 2002 godine, nije imao fiskulturnu salu.


Novi Sad, 18. januar 2012. godine