Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ЧЕТВРТЕ ДЕОНИЦЕ БУЛЕВАРА ЕВРОПЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је радове на изградњи моста преко канала ДТД који представљају почетак изградње четврте деонице Булевара Европе у Новом Саду. Наставак радова на траси Булевара Европе, обухвата потез од Руменачког пута до аутопута Е-75 у дужини од око 3100 метара. Будући мост биће дугачак 176 метара, широк 13,70 метара, а имаће две коловозне траке, пешачке и бициклистичке стазе.

- Изградња Булевара Европе је највећи инфраструктурни пројекат у последњих неколико година и представља круну онога што смо радили претходне три и по године. Изградњом ове деонице и моста који ће, поређења ради, бити шири од моста на Бешки, завршавамо највећи пројекат који се тренутно ради у граду Новом Саду. Овај булевар ће отворити потпуно нову визију развоја града, омогући ће нов улаз у град и нове пословне зоне. Развијаће се све парцеле које стоје неискоришћене и неизграђене и сматрам да ће ово бити значајан замајац привредном развоју града, а саобраћано преоптерећење града ће такође бити прошлост - рекао је градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

У оквиру планираних радова биће изграђене две коловозне траке са по две саобраћајне траке, пешачке и бициклистичке стазе, као и јавно осветљење. Изградиће се и две кружне раскрснице- једна пре канала ДТД, као веза са Привредниковом улицом, а друга после канала према аутопуту, као веза са Приморском улицом. У плану је изградња надвожњака преко железничких постројења и Привредникове улице, дужине око 450 метара. Извођач радова на другој и трећој етапи 4. деонице Булевара Европе које се протежу од канала ДТД (обухватајући и мост) до аутопута Е – 75 је Доо Боровица транспорт из Руме, а извођач радова на првој етапи 4. деонице Булевара Европе која се протеже од Руменачког пута до канала (обухватајући и надвожњак) је ЈКП Пут из Новог Сада.

Нови Сад, 30. децембар 2011. године