Čitaj mi

POČELA IZGRADNJA ČETVRTE DEONICE BULEVARA EVROPE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je radove na izgradnji mosta preko kanala DTD koji predstavljaju početak izgradnje četvrte deonice Bulevara Evrope u Novom Sadu. Nastavak radova na trasi Bulevara Evrope, obuhvata potez od Rumenačkog puta do autoputa E-75 u dužini od oko 3100 metara. Budući most biće dugačak 176 metara, širok 13,70 metara, a imaće dve kolovozne trake, pešačke i biciklističke staze.

- Izgradnja Bulevara Evrope je najveći infrastrukturni projekat u poslednjih nekoliko godina i predstavlja krunu onoga što smo radili prethodne tri i po godine. Izgradnjom ove deonice i mosta koji će, poređenja radi, biti širi od mosta na Beški, završavamo najveći projekat koji se trenutno radi u gradu Novom Sadu. Ovaj bulevar će otvoriti potpuno novu viziju razvoja grada, omogući će nov ulaz u grad i nove poslovne zone. Razvijaće se sve parcele koje stoje neiskorišćene i neizgrađene i smatram da će ovo biti značajan zamajac privrednom razvoju grada, a saobraćano preopterećenje grada će takođe biti prošlost - rekao je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

U okviru planiranih radova biće izgrađene dve kolovozne trake sa po dve saobraćajne trake, pešačke i biciklističke staze, kao i javno osvetljenje. Izgradiće se i dve kružne raskrsnice- jedna pre kanala DTD, kao veza sa Privrednikovom ulicom, a druga posle kanala prema autoputu, kao veza sa Primorskom ulicom. U planu je izgradnja nadvožnjaka preko železničkih postrojenja i Privrednikove ulice, dužine oko 450 metara. Izvođač radova na drugoj i trećoj etapi 4. deonice Bulevara Evrope koje se protežu od kanala DTD (obuhvatajući i most) do autoputa E – 75 je Doo Borovica transport iz Rume, a izvođač radova na prvoj etapi 4. deonice Bulevara Evrope koja se proteže od Rumenačkog puta do kanala (obuhvatajući i nadvožnjak) je JKP Put iz Novog Sada.

Novi Sad, 30. decembar 2011. godine