Читај ми

ПОЧЕЛА ФУТОШКА КУПУСИЈАДА

 

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствоваo je манифестацији „Футошка  купусијада“ која се одржава по 15. пут у Футогу и представља јединствену манифестацију у Србији.

- Град Нови Сад је препознао значај манифестације попут ове због свега оног што је чини јединственом. Поред тога што се промовише аутохтона сорта купуса као заштитни знак манифестације која се узгаја и прерађује искључиво у Футогу, она је и изврсна прилика за развој привредних потенцијала овог краја – рекао је Александар Петровић и додао да ће град наставити да подржава манифестацију и у будуће.

"Футошка купусијада" је јединствена манифестација у Србији, којa кроз представљање привредних  потенцијала Футога, локалних обичаја  и туристичке понуде села промовише пројекат "Футошки купус - бренд Србије". За разлику од свих других купусијада на којима се представљају разне врсте хибридних сорти купуса, „Футошка купусијада“ је манифестација посвећена искључиво аутохтоној сорти футошког купуса и њеној улози у економском и културном развоју Футога са акцентом на потребу производње здраве хране у здравој животној средини.

Организатори манифестације су: МЗ Футог, Културно-информативни центар “Младост”, Удружење “Футошки купус” и Пољопривредна школа са домом ученика из Футога.

Нови Сад, 25. октобар 2014. године