Čitaj mi

POČELA FUTOŠKA KUPUSIJADA

 

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je manifestaciji „Futoška  kupusijada“ koja se održava po 15. put u Futogu i predstavlјa jedinstvenu manifestaciju u Srbiji.

- Grad Novi Sad je prepoznao značaj manifestacije poput ove zbog svega onog što je čini jedinstvenom. Pored toga što se promoviše autohtona sorta kupusa kao zaštitni znak manifestacije koja se uzgaja i prerađuje isklјučivo u Futogu, ona je i izvrsna prilika za razvoj privrednih potencijala ovog kraja – rekao je Aleksandar Petrović i dodao da će grad nastaviti da podržava manifestaciju i u buduće.

"Futoška kupusijada" je jedinstvena manifestacija u Srbiji, koja kroz predstavlјanje privrednih  potencijala Futoga, lokalnih običaja  i turističke ponude sela promoviše projekat "Futoški kupus - brend Srbije". Za razliku od svih drugih kupusijada na kojima se predstavlјaju razne vrste hibridnih sorti kupusa, „Futoška kupusijada“ je manifestacija posvećena isklјučivo autohtonoj sorti futoškog kupusa i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga sa akcentom na potrebu proizvodnje zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini.

Organizatori manifestacije su: MZ Futog, Kulturno-informativni centar “Mladost”, Udruženje “Futoški kupus” i Polјoprivredna škola sa domom učenika iz Futoga.

Novi Sad, 25. oktobar 2014. godine