Читај ми

ПОЧЕЛА „ДЕЧИЈА НЕДЕЉА“

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић   присуствовао је отвaрању манифестације „Дечија недеља“ која ће се ове године одвијати под слоганом „Да право свако-дете ужива лако“. Разноврстан програм „Дечије недеље“, која се традиоционално одржава у Новом Саду, трајаће до недеље 13. октобра 2019. године.

-Град Нови Сад је и ове године издвојио средства за ову манифестацију, како би деци, њиховим, родитељима и васпитачима омогућио бројне бесплатне садржаје и активности. Заједнички циљ свих нас и друштва у целини је побољшање положаја деце, и унапређење квалитета њиховог живота. Деци свакодневно треба да обезбедимо услове да слободно изражавају креативне способности и таленте кроз игру и дружење –рекао је Тихомир Николић и пожелео деци да током манифестације стекну нова пријатељства и нова знања.

У име организатора,Удружења „Живот као инспирација“ Љиљана Маширевић је истакла да су дечија права овогодишња тема, а посебан значај је посвећен праву на игру.

-С тим у вези припремили смо више од 50 различитик програма забавног и едукативног карактера који се одвијају и у Ветернику, Футогу и Руменки - рекла је Љиљана Маширевић.

Приликом свечаног отварања манифестације многобројни гости, деца из вртића и ученици новосадских основних школа уживали су у забавно-музичком програму који су извели  чланови хора „До ре ми“ и позоришта „Театрило“.

Бројне музичке радионице и такмичења, бесплатне школе спорта, берза књига су организоване током трајања манифестације, а програм је доступан на сајту Града  www.novisad.rs

 

Нови Сад, 7. октобар 2019. године

Преузмите program_dechije_nedelje_2019-1.docx (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document 339 KB)