Čitaj mi

POČELA „DEČIJA NEDELjA“

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić  prisustvovao je otvaranju manifestacije „Dečija nedelјa“ koja će se ove godine odvijati pod sloganom „Da pravo svako-dete uživa lako“. Raznovrstan program „Dečije nedelјe“, koja se tradiocionalno održava u Novom Sadu, trajaće do nedelјe 13. oktobra 2019. godine.

-Grad Novi Sad je i ove godine izdvojio sredstva za ovu manifestaciju, kako bi deci, njihovim, roditelјima i vaspitačima omogućio brojne besplatne sadržaje i aktivnosti. Zajednički cilј svih nas i društva u celini je pobolјšanje položaja dece, i unapređenje kvaliteta njihovog života. Deci svakodnevno treba da obezbedimo uslove da slobodno izražavaju kreativne sposobnosti i talente kroz igru i druženje –rekao je Tihomir Nikolić i poželeo deci da tokom manifestacije steknu nova prijatelјstva i nova znanja.

U ime organizatora,Udruženja „Život kao inspiracija“ Ljilјana Maširević je istakla da su dečija prava ovogodišnja tema, a poseban značaj je posvećen pravu na igru.

-S tim u vezi pripremili smo više od 50 različitik programa zabavnog i edukativnog karaktera koji se odvijaju i u Veterniku, Futogu i Rumenki - rekla je Ljilјana Maširević.

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnogobrojni gosti, deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u zabavno-muzičkom programu koji su izveli  članovi hora „Do re mi“ i pozorišta „Teatrilo“.

Brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, berza knjiga su organizovane tokom trajanja manifestacije, a program je dostupan na sajtu Grada  www.novisad.rs

 

Novi Sad, 7. oktobar 2019. godine

Preuzmite program_dechije_nedelje_2019-1.docx (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document 339 KB)