Читај ми

ПОЧЕЛА АКЦИЈА БЕСПЛАТНЕ ПРОВЕРЕ СЛУХА

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствоваo je почетку акције бесплатне провере слуха и пратећем саветовању које организујe Клиника за болести ува, грла и носа, Клиничког центра Војводине, у сарадњи са предузећем Алфа д.о.о, а уз подршку Управе за здравство Града Новог Сада. Акција има за циљ превентивно деловање и заштиту слуха свих категорија становништва.

- Веома је важно правовремено реаговати и обратити се за помоћ у случају појаве тинитуса, који сигнализира присуство или опасност од настанка оштећења слуха. Наши суграђани имају прилику да бесплатно провере свој слух и проблеме у вези са зујањем у ушима али и да се информишу о самом проблему и начинима његовог решавања - изјавио је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ.

Провера слуха се обавља у просторији која је изолована од буке, где се врши одређени вид триаже како би се видело колико људи има проблема са слухом или зујањем у ушима. Овом акцијом се подиже ниво свести о важности превентивног деловања када је у питању оштећење слуха и указује се на неопходност правовременог реаговања и обраћања изабраном лекару.
Акција траје од 6- 10. фебруара, у просторијама фирме Алфа д.о.о у Улици Војводе Бојовића 10. а бесплатни прегледи се заказују на број телефон: 021/ 633 09 29


Нови Сад, 6. фебруар 2012. године