Čitaj mi

POČELA AKCIJA BESPLATNE PROVERE SLUHA

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovao je početku akcije besplatne provere sluha i pratećem savetovanju koje organizuje Klinika za bolesti uva, grla i nosa, Kliničkog centra Vojvodine, u saradnji sa preduzećem Alfa d.o.o, a uz podršku Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada. Akcija ima za cilj preventivno delovanje i zaštitu sluha svih kategorija stanovništva.

- Veoma je važno pravovremeno reagovati i obratiti se za pomoć u slučaju pojave tinitusa, koji signalizira prisustvo ili opasnost od nastanka oštećenja sluha. Naši sugrađani imaju priliku da besplatno provere svoj sluh i probleme u vezi sa zujanjem u ušima ali i da se informišu o samom problemu i načinima njegovog rešavanja - izjavio je član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj.

Provera sluha se obavlja u prostoriji koja je izolovana od buke, gde se vrši određeni vid triaže kako bi se videlo koliko ljudi ima problema sa sluhom ili zujanjem u ušima. Ovom akcijom se podiže nivo svesti o važnosti preventivnog delovanja kada je u pitanju oštećenje sluha i ukazuje se na neophodnost pravovremenog reagovanja i obraćanja izabranom lekaru.
Akcija traje od 6- 10. februara, u prostorijama firme Alfa d.o.o u Ulici Vojvode Bojovića 10. a besplatni pregledi se zakazuju na broj telefon: 021/ 633 09 29


Novi Sad, 6. februar 2012. godine