Читај ми

ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА ЖИВОТА СТАНОВНИКА НАСЕЉА ВЕЛИКИ РИТ

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић обишли су насеље Велики рит, где су почели радови на постављању тврде подлоге на путевима. Ово је једна од мера Акционог плана за побољшање услова живота становника овог насеља, које спроводи Град Нови Сад.

- Данашња акција је један од показатеља да Град брине о својим грађанима, како онима који живе у центру, тако и онима са периферије. Пре месец дана посетили смо Велики рит, како би смо  сагледали проблеме становника овог насеља. Будући да је ситуација озбиљна, сачинили смо Акциони план, где смо предложили низ мера које би требале да реше различите комуналне, здравствене и друге проблеме - изјавио је Александар Петровић и додао -  У Великом риту само главна улица има асфалт. Захваљујући предузећу "Пут инвест" које се одазвало нашем позиву, данас се млевеним бетоном посипају и специјалним ваљцима уређују прилазни путеви. То ће олакшати проходност и омогућити приступ камионима ЈКП "Чистоћа" и возилима Хитне помоћи.

Грађани Великог рита су зе захвалили представницима Града и истакли да је уређење путева веома значајно и због деце која туда свакодневно пролазе на путу до школе. Они су изразили спремност да дају свој допринос у чишћењу овог насеља, као и у решавању осталих проблема са којима се већ дужи низ година суочавају.

Ово је прва у низу активности Акционог плана. Будући да велики број стамбених објеката нема застакљене прозоре, за ове потребе обезбеђене су фолије, а у сарадњи са Колом српских сестара обезбеђена је топла обућа и одећа. Поред ових, Акциони план обухвата и решавање проблема уличне расвете, депоније, огрева и зимнице. Такође, од суботе 23. новембра у Месној заједници "Видовданско насеље" једном недељно биће организована предавања о трудноћи, хигијени и сексуалном васпитању, као и базични прегледи где ће заинтересовани имати прилику да се посаветују са лекарима и провере своје здравствено стање.

Нови Сад, 19. новембар 2013. године