Čitaj mi

POBOLJŠANJE USLOVA ŽIVOTA STANOVNIKA NASELJA VELIKI RIT

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović obišli su naselje Veliki rit, gde su počeli radovi na postavljanju tvrde podloge na putevima. Ovo je jedna od mera Akcionog plana za poboljšanje uslova života stanovnika ovog naselja, koje sprovodi Grad Novi Sad.

- Današnja akcija je jedan od pokazatelja da Grad brine o svojim građanima, kako onima koji žive u centru, tako i onima sa periferije. Pre mesec dana posetili smo Veliki rit, kako bi smo  sagledali probleme stanovnika ovog naselja. Budući da je situacija ozbiljna, sačinili smo Akcioni plan, gde smo predložili niz mera koje bi trebale da reše različite komunalne, zdravstvene i druge probleme - izjavio je Aleksandar Petrović i dodao -  U Velikom ritu samo glavna ulica ima asfalt. Zahvaljujući preduzeću "Put invest" koje se odazvalo našem pozivu, danas se mlevenim betonom posipaju i specijalnim valjcima uređuju prilazni putevi. To će olakšati prohodnost i omogućiti pristup kamionima JKP "Čistoća" i vozilima Hitne pomoći.

Građani Velikog rita su ze zahvalili predstavnicima Grada i istakli da je uređenje puteva veoma značajno i zbog dece koja tuda svakodnevno prolaze na putu do škole. Oni su izrazili spremnost da daju svoj doprinos u čišćenju ovog naselja, kao i u rešavanju ostalih problema sa kojima se već duži niz godina suočavaju.

Ovo je prva u nizu aktivnosti Akcionog plana. Budući da veliki broj stambenih objekata nema zastakljene prozore, za ove potrebe obezbeđene su folije, a u saradnji sa Kolom srpskih sestara obezbeđena je topla obuća i odeća. Pored ovih, Akcioni plan obuhvata i rešavanje problema ulične rasvete, deponije, ogreva i zimnice. Takođe, od subote 23. novembra u Mesnoj zajednici "Vidovdansko naselje" jednom nedeljno biće organizovana predavanja o trudnoći, higijeni i seksualnom vaspitanju, kao i bazični pregledi gde će zainteresovani imati priliku da se posavetuju sa lekarima i provere svoje zdravstveno stanje.

Novi Sad, 19. novembar 2013. godine