Читај ми

ОТВОРЕНО СВРАТИШТЕ ЗА ДЕЦУ И ДНЕВНИ БОРАВАК ЗА ОБОЛЕЛЕ ОД АЛЦХАЈМЕРОВЕ БОЛЕСТИ

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић свечано je отворила Свратиште за децу улице које је део националног пројекта „Јачање ХИВ превенције и брига о групама најугроженијим ХИВ-ом“ коју организује Омладина ЈАЗАС-а уз подршку локалног партнера Екуменске хуманитарне организације.

Град Нови Сад обезбедио је простор за Свратиште које се налази у Булевару Ослобођења 28, а Градска управа за социјалну и дечју заштиту средства за почетак рада у износу од 500.000, 00 динара.

-Изузетна ми је част и задовољство што могу да отворим овај дневни боравак за децу улице за коју је овај простор од изузетног значаја и представља место у коме ће поред дневног боравка добити и едукацију о могућим опасностима која их очекује у животу и раду на улици, као и психолошку помоћ- истакла је том приликом проф. др Сања Стојановић.

Свратиште за децу улице део je пројекта "Теренски рад са децом улице" у којi су укључени Екуменска хуманитарна организација, Аустријски фонд H. Stepic CEE Charity, удружење "Новосадска асоцијација за развој и унапређење друштва", као и Центар за социјални рад Града Новог Сада.

Поред Свратишта за децу, чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци је свечано отворила и Дневни боравак за оболеле од Алцхајмерове болести. Градска управа за социјалну и дечју заштиту обезбедила је средства за почетак рада дневног боравка у износу од 283.000, 00 динара, а ЈП „Пословни простор“ по препоруци градоначелника Новог Сада Игора Павличића простор у Улици Деспота Стефана 6.

Нови Сад, 23. фебруар 2010. год.