Čitaj mi

OTVORENO SVRATIŠTE ZA DECU I DNEVNI BORAVAK ZA OBOLELE OD ALCHAJMEROVE BOLESTI

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Sanja Stojanović svečano je otvorila Svratište za decu ulice koje je deo nacionalnog projekta „Jačanje HIV prevencije i briga o grupama najugroženijim HIV-om“ koju organizuje Omladina JAZAS-a uz podršku lokalnog partnera Ekumenske humanitarne organizacije.

Grad Novi Sad obezbedio je prostor za Svratište koje se nalazi u Bulevaru Oslobođenja 28, a Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu sredstva za početak rada u iznosu od 500.000, 00 dinara.

-Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što mogu da otvorim ovaj dnevni boravak za decu ulice za koju je ovaj prostor od izuzetnog značaja i predstavlja mesto u kome će pored dnevnog boravka dobiti i edukaciju o mogućim opasnostima koja ih očekuje u životu i radu na ulici, kao i psihološku pomoć- istakla je tom prilikom prof. dr Sanja Stojanović.

Svratište za decu ulice deo je projekta "Terenski rad sa decom ulice" u koji su uključeni Ekumenska humanitarna organizacija, Austrijski fond H. Stepic CEE Charity, udruženje "Novosadska asocijacija za razvoj i unapređenje društva", kao i Centar za socijalni rad Grada Novog Sada.

Pored Svratišta za decu, članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci je svečano otvorila i Dnevni boravak za obolele od Alchajmerove bolesti. Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu obezbedila je sredstva za početak rada dnevnog boravka u iznosu od 283.000, 00 dinara, a JP „Poslovni prostor“ po preporuci gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića prostor u Ulici Despota Stefana 6.

Novi Sad, 23. februar 2010. god.