Читај ми

ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ У КАТАМА И БОРБАМА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар отвориo је такмичење „Отворено првенство Војводине у катама и борбама за све узрасте од полетараца до сениора“ које су организовали Шотокан карате савез Србије и Карате федерација Војводине.

- Карате је спорт који јача дух, тело и карактер личности и треба му посветити посебну пажњу. Борилачки спортови су веома популарни у Новом Саду, а Град посредством Управе за спорт и омладину ради на стварању и побољшавању услова за све спортисте који се њима баве – изјавио је Предраг Свилар и подсетио присутне да је захваљујући успешним резултатима наших каратиста и Граду, који их подржава на конгресу Светске карате федерације донета одлука да се наредно Светско првенство организује у Новом Саду, у октобру 2013. године.

Отворено првенство Војводине у катама и борбама за све узрасте од полетараца до сениора је последње такмичење из календара Шотокан карате савеза Србије. Током целе године остварени су врхунски резултати на међународној сцени, а поготово на Првенству Европе и Првенству света. На оба такмичења репрезентација Србије је зазузела друго место у генералном пласману, а само на Првенству Света освојено је 16 златних медаља. Пре почетка такмичења организатори су прогласили најуспешније клубове и такмичаре за 2012. годину.

Нови Сад, 16. децембар 2012. године