Čitaj mi

OTVORENO PRVENSTVO VOJVODINE U KATAMA I BORBAMA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar otvorio je takmičenje „Otvoreno prvenstvo Vojvodine u katama i borbama za sve uzraste od poletaraca do seniora“ koje su organizovali Šotokan karate savez Srbije i Karate federacija Vojvodine.

- Karate je sport koji jača duh, telo i karakter ličnosti i treba mu posvetiti posebnu pažnju. Borilački sportovi su veoma popularni u Novom Sadu, a Grad posredstvom Uprave za sport i omladinu radi na stvaranju i poboljšavanju uslova za sve sportiste koji se njima bave – izjavio je Predrag Svilar i podsetio prisutne da je zahvaljujući uspešnim rezultatima naših karatista i Gradu, koji ih podržava na kongresu Svetske karate federacije doneta odluka da se naredno Svetsko prvenstvo organizuje u Novom Sadu, u oktobru 2013. godine.

Otvoreno prvenstvo Vojvodine u katama i borbama za sve uzraste od poletaraca do seniora je poslednje takmičenje iz kalendara Šotokan karate saveza Srbije. Tokom cele godine ostvareni su vrhunski rezultati na međunarodnoj sceni, a pogotovo na Prvenstvu Evrope i Prvenstvu sveta. Na oba takmičenja reprezentacija Srbije je zazuzela drugo mesto u generalnom plasmanu, a samo na Prvenstvu Sveta osvojeno je 16 zlatnih medalja. Pre početka takmičenja organizatori su proglasili najuspešnije klubove i takmičare za 2012. godinu.

Novi Sad, 16. decembar 2012. godine