Читај ми

ОТВОРЕНИ „ДАНИ РУСКЕ КУЛТУРЕ“ У НОВОМ САДУ

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је свечаном отварању манифестације „Дани руске културе“ која се одржава у оквиру „Салона књига“ изложбе уметности „Аrt expo“ и сајма образовања „Путокази“ који траје до 4. марта.  Манифестацију која се одржава по други пут у Новом Саду организује Асоцијација привредника малог и средњег бизниса „Русија“ у сарадњи са Руским домом с циљем да заинтересује српско друштво за богато културно наслеђе Русије.

- Данас смо били у прилици да присуствујемо представљању културе Тулског региона, оличеном у Тулском државном педагошком универзитету „Лав Николајевич Толстој“, следеће године ће се  представити неки други град, а сваки од њих  ће имати безрезервну подршку Града Новог Сада. То само говори о чињеници да је градска власт на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, ревитализовала сарадњу са многим градовима из Руске Федерације, и да ће они у Новом Саду имати искреног и више него коректног партнера у свим сферама друштвеног живота - рекао је Александар Петровић.

Сви посетиоци сајма заинтересовани за културу руског народа биће у прилици да се на штанду Руског дома информишу о свим детаљима и програму извођења културних  садржаја сваког дана у данима трајања овог сајма од 10 до 19 часова.

Нови Сад, 28. фебруар 2014. године