Čitaj mi

OTVORENI „DANI RUSKE KULTURE“ U NOVOM SADU

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je svečanom otvaranju manifestacije „Dani ruske kulture“ koja se održava u okviru „Salona knjiga“ izložbe umetnosti „Art expo“ i sajma obrazovanja „Putokazi“ koji traje do 4. marta.  Manifestaciju koja se održava po drugi put u Novom Sadu organizuje Asocijacija privrednika malog i srednjeg biznisa „Rusija“ u saradnji sa Ruskim domom s cilјem da zainteresuje srpsko društvo za bogato kulturno nasleđe Rusije.

- Danas smo bili u prilici da prisustvujemo predstavlјanju kulture Tulskog regiona, oličenom u Tulskom državnom pedagoškom univerzitetu „Lav Nikolajevič Tolstoj“, sledeće godine će se  predstaviti neki drugi grad, a svaki od njih  će imati bezrezervnu podršku Grada Novog Sada. To samo govori o činjenici da je gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, revitalizovala saradnju sa mnogim gradovima iz Ruske Federacije, i da će oni u Novom Sadu imati iskrenog i više nego korektnog partnera u svim sferama društvenog života - rekao je Aleksandar Petrović.

Svi posetioci sajma zainteresovani za kulturu ruskog naroda biće u prilici da se na štandu Ruskog doma informišu o svim detalјima i programu izvođenja kulturnih  sadržaja svakog dana u danima trajanja ovog sajma od 10 do 19 časova.

Novi Sad, 28. februar 2014. godine