Читај ми

ОТВОРЕНЕ ДЕЧИЈЕ БИГ ЗИМЗАРИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић свечано je отвориo „Новосадске дечије Биг Зимзарије 3“ у Тржном центру БИГ. Дечији културни центар „Деци на дар“ је окупио 19 институција и организација како би новосадској деци од 4 до 14 година понудили 89 креативно-едуктативних и спортско-рекреативних садржаја.

- Град је препознаo значај данашње манифестације чији је циљ да најмлађима слободно време учини креативнијим и богатијим за различите културне и спортске садржаје, и да га деца проведу на што квалитетнији начин уз дружење са вршњацима. Ове године су Зимзарије отишле корак напред уз договор са компанијом БИГ тако да ће деца и њихови родитељи имати сјајан амбијент за провод предстојећих празничних дана на зимском распусту - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Циљ ове манифестације је да оспособи децу предшколског и раношколског узраста за креативно осмишљавање слободног времена са акцентом на дружење кроз креативни рад и игру.Више од 4.500 новосадских малишана ће учествовати у програмима који су организовани од 20. децембра до 11. јануара 2014. у оквиру „Новосадских дечијих Биг Зимзарија 3“.

Наступом Лене Ковачевић са хором Дечијег културног центра, глумаца драмског студија "И мали глумац је глумац", плесног студија „Професионал“ и представљањем програма свих учесника започето је зимско дружење са децом.

Нови Сад, 20. децембар 2013. године