Čitaj mi

OTVORENE DEČIJE BIG ZIMZARIJE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević svečano je otvorio „Novosadske dečije Big Zimzarije 3“ u Tržnom centru BIG. Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ je okupio 19 institucija i organizacija kako bi novosadskoj deci od 4 do 14 godina ponudili 89 kreativno-eduktativnih i sportsko-rekreativnih sadržaja.

- Grad je prepoznao značaj današnje manifestacije čiji je cilj da najmlađima slobodno vreme učini kreativnijim i bogatijim za različite kulturne i sportske sadržaje, i da ga deca provedu na što kvalitetniji način uz druženje sa vršnjacima. Ove godine su Zimzarije otišle korak napred uz dogovor sa kompanijom BIG tako da će deca i njihovi roditelji imati sjajan ambijent za provod predstojećih prazničnih dana na zimskom raspustu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Cilj ove manifestacije je da osposobi decu predškolskog i ranoškolskog uzrasta za kreativno osmišljavanje slobodnog vremena sa akcentom na druženje kroz kreativni rad i igru.Više od 4.500 novosadskih mališana će učestvovati u programima koji su organizovani od 20. decembra do 11. januara 2014. u okviru „Novosadskih dečijih Big Zimzarija 3“.

Nastupom Lene Kovačević sa horom Dečijeg kulturnog centra, glumaca dramskog studija "I mali glumac je glumac", plesnog studija „Profesional“ i predstavljanjem programa svih učesnika započeto je zimsko druženje sa decom.

Novi Sad, 20. decembar 2013. godine