Читај ми

ОТВОРЕНЕ 32. НОВОСАДСКЕ МУЗИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић отворио је 32. Новосадске музичке свечаности - НОМУС, који се одржава у организацији Музичке омладине Новог Сада, а под покровитељством Града Новог Сада.

- Фестивал Номус се у својој преко три деценије дугој историји развијао, сазревао и богатио свој програм, увелико доприносећи културном идентитету нашег града. Нови Сад је управо захваљујући манифестацији каква је Номус стекао реноме фестивалског града и данас заузима веома истакнуто место на мапи европске културне традиције. У жељи да и ове године фестивал прође у најбољој атмосфери - проглашавам 32. Новосадске музичке свечаности отворенима – истакао је градоначелник Павличић.

Након свечаног отварања уследио је концерт Хора Руске државне капеле под управом диригента Валерија Пољанског. И ове године, НОМУС ће бити сведочанство квалитетне и богате уметничке понуде у Новом Саду. У богатом програму учествују уметници из Аустрије, Немачке, Француске, Португала, Словеније, Русије, Молдавије, Холандије и из наше земље. Десет програма распоређених на седам дана одвијаће се углавном у новосадској Синагоги, али и у Свечаној сали Градске куће, као и у Српском народном позоришту. Седам концерата различитих формација са подручја уметничке музике чине главну окосницу фестивала, али и два балета и један класични гудачки квартет са некласичним џез и филмским репертоаром.

 

Нови Сад, 24. април 2012. године