Читај ми

ОТВОРЕНА ВРАТА ДОМА ЗДРАВЉА У ПЕТРОВАРАДИНУ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао je 27 акцији бесплатне провере здравља у оквиру кампање "Отворена врата Дома здравља " у ОШ "Јован Дучић" у Петроварадину, где су присутни грађани били прилици да од 9 до 13 часова бесплатно провере ниво шећера, холестерола и триглицерида у крви, да измере крвни притисак, ураде ЕКГ мониторинг, прегледају младеже, провере густину костију и консултују се са тимовима лекар - сестра.

- Сумирајући резултате ове акције на крају године можемо да закључимо да се, статистички гледано у односу на претходне године здравствено стање наших суграђана није битно променило. Што се тиче социјалног аспекта, захваљујући овој акцији многи, који нису могли да овере здравствену књижицу, били су у прилици да провере своје здравствено стање. Ипак, то је проблем и ми ћемо га решити у наредном периоду - изјавио је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ

У оквиру данашње акције, кроз коју је прошло око 400 становника Петроварадина, половина жена које су прошле тест густине костију су позитивне на остеопорозу. Такође, заказано је 12 гинеколошких и 10 мамографских прегледа. Акцију "Отворена врата Дома здравља" организује Дом здравља "Нови Сад", у сарадњи са Градском управом за здравство и Заводом за хитну медицинску помоћ, ради информисања и едукације становништва Града Новог Сада о значају превенције кардиоваскуларних обољења. У оквиру овог пројекта, који финансира Град Нови Сад до сада је прегледано око 15 хиљада људи.

Нови Сад, 17. децембар 2011. године