Читај ми

ОТВОРЕНА ВРАТА ДОМА ЗДРАВЉА НА САЛАЈЦИ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствоваће акцији Отворена врата Дома здравља, у оквиру које ће сви заинтересовани грађани бити у прилици да провере ниво шећера, холестерола и триглицерида у крви, да измере крвни притисак, ураде ЕКГ мониторинг, прегледају младеже, провере густину костију и консултују се са тимовима лекар-сестра. Жене ће моћи да закажу превентивни мамографски и преглед код гинеколога.

- Ово су трећа «Отворена врата Дома Здравља» у 2012. години. У претходне две акције своје здравље је проверило 910 људи. Драго ми је што су се и становници Салајке у великом броју одазвали акцији, јер је ово добра прилика да бесплатно и без заказивања провере своје здравље - изјавио је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ.

Акција коју по трећи пут ове године организује Дом здравља "Нови Сад" у сарадњи са Градском управом за здравство и Заводом за хитну медицинску помоћ спроводи се ради информисања и едукације становништва Града Новог Сада о значају превеције кардиоваскуларних обољења. Захваљујући акцији Отворена врата Дома здравља која се организује од 2008. године, а до сада је своје здравље преконтролисало преко 30. 000 грађана.


Нови Сад, 10. март 2012. године