Čitaj mi

OTVORENA VRATA DOMA ZDRAVLjA NA SALAJCI

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovaće akciji Otvorena vrata Doma zdravlja, u okviru koje će svi zainteresovani građani biti u prilici da provere nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi, da izmere krvni pritisak, urade EKG monitoring, pregledaju mladeže, provere gustinu kostiju i konsultuju se sa timovima lekar-sestra. Žene će moći da zakažu preventivni mamografski i pregled kod ginekologa.

- Ovo su treća «Otvorena vrata Doma Zdravlja» u 2012. godini. U prethodne dve akcije svoje zdravlje je proverilo 910 ljudi. Drago mi je što su se i stanovnici Salajke u velikom broju odazvali akciji, jer je ovo dobra prilika da besplatno i bez zakazivanja provere svoje zdravlje - izjavio je član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj.

Akcija koju po treći put ove godine organizuje Dom zdravlja "Novi Sad" u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć sprovodi se radi informisanja i edukacije stanovništva Grada Novog Sada o značaju prevecije kardiovaskularnih oboljenja. Zahvaljujući akciji Otvorena vrata Doma zdravlja koja se organizuje od 2008. godine, a do sada je svoje zdravlje prekontrolisalo preko 30. 000 građana.


Novi Sad, 10. mart 2012. godine