Читај ми

ОТВОРЕНА ПРВА АТЛЕТСКА ДВОРАНА У СРБИЈИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са председником Владе АП Војводине др Бојаном Пајтићем, покрајнским секретаром за спорт и омладину Модестом Дулићем, чланом Градског већа за спорт и омладину Александром Кравићем и директором Новосадског сајма Гораном Васићем присуствовао је свечаном отварању Хале 1 Новосадског сајма, која је адаптирана за тренажне процесе и затворена такмичења у атлетским дисциплинама.

- Од десет атлетских кандидата за Олимпијске игре у Лондону, пет је са територије Војводине и Покрајнска влада их снажно подржава. Већ годинама обезбеђујемо средства за тренажни процес, опрему и стипедније преко Развојне банке, а адаптацијом ове хале, створили смо услове не само за потребе атлетичара са територије Војводине, већ и за припрему репрезентације Србије, у зимском периоду - изјавио је председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић.

Адаптација Хале 1 Новосадског сајма, укупне површине 4.324,11 м2 започета је крајем новембра 2011. године. Будући да су досадашњи корисници овог простора били тениски клубови, одлучено је да се одређени део објекта санира и адаптира и за њихове потребе. Тако је на површини од 2.050м2 постављена Полyтан М тартан подлога за атлетско тркалиште, залетишта за скок у вис, даљ и са мотком, као и бацалишта, док је преостали део хале у површини од 2.141 м2 пресвучен Спортинг ФЛЕX подлогом за тениске терене. Из буџета Владе АП Војводине је за радове на постављању нове подлоге издвојено укупно 18.290.000,00 динара, од чега је до сада издвојено 12.000.000,00 динара, а преостали износ ће се реализовати до половине 2012. године. Град Нови Сад је за трошкове рада хале издвојио 3.500.000,00 милиона динара, а у плану је наставак улагања у циљу бољег искоришћења обновљивих извора енергије.

- Велико ми је задовољство што је Град Нови Сад први град у земљи који је добио атлетску дворану и што поред многобројних спортских терена, које смо обновили и реконструисали имамо и дворану, са адекватним подлогама у којој атлетичари и тенисери у току зимског периода могу да тренирају и да се припремају за спортска такмичења - истакао је градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

Први затворени простор за потребе тренинга и такмичења у атлетици у Србији биће на располагању спортистима у периоду од 1. новембра до 1. марта.
Отварању хале су присуствовали и генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић, атлетичарке Иванa Шпановић, Биљанa Топић, као и чланови Атлетског клуба „Војводина“.

Нови Сад, 16. јануар 2012. године