Čitaj mi

OTVORENA PRVA ATLETSKA DVORANA U SRBIJI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa predsednikom Vlade AP Vojvodine dr Bojanom Pajtićem, pokrajnskim sekretarom za sport i omladinu Modestom Dulićem, članom Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandrom Kravićem i direktorom Novosadskog sajma Goranom Vasićem prisustvovao je svečanom otvaranju Hale 1 Novosadskog sajma, koja je adaptirana za trenažne procese i zatvorena takmičenja u atletskim disciplinama.

- Od deset atletskih kandidata za Olimpijske igre u Londonu, pet je sa teritorije Vojvodine i Pokrajnska vlada ih snažno podržava. Već godinama obezbeđujemo sredstva za trenažni proces, opremu i stipednije preko Razvojne banke, a adaptacijom ove hale, stvorili smo uslove ne samo za potrebe atletičara sa teritorije Vojvodine, već i za pripremu reprezentacije Srbije, u zimskom periodu - izjavio je predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić.

Adaptacija Hale 1 Novosadskog sajma, ukupne površine 4.324,11 m2 započeta je krajem novembra 2011. godine. Budući da su dosadašnji korisnici ovog prostora bili teniski klubovi, odlučeno je da se određeni deo objekta sanira i adaptira i za njihove potrebe. Tako je na površini od 2.050m2 postavljena Polytan M tartan podloga za atletsko trkalište, zaletišta za skok u vis, dalj i sa motkom, kao i bacališta, dok je preostali deo hale u površini od 2.141 m2 presvučen Sporting FLEX podlogom za teniske terene. Iz budžeta Vlade AP Vojvodine je za radove na postavljanju nove podloge izdvojeno ukupno 18.290.000,00 dinara, od čega je do sada izdvojeno 12.000.000,00 dinara, a preostali iznos će se realizovati do polovine 2012. godine. Grad Novi Sad je za troškove rada hale izdvojio 3.500.000,00 miliona dinara, a u planu je nastavak ulaganja u cilju boljeg iskorišćenja obnovljivih izvora energije.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je Grad Novi Sad prvi grad u zemlji koji je dobio atletsku dvoranu i što pored mnogobrojnih sportskih terena, koje smo obnovili i rekonstruisali imamo i dvoranu, sa adekvatnim podlogama u kojoj atletičari i teniseri u toku zimskog perioda mogu da treniraju i da se pripremaju za sportska takmičenja - istakao je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Prvi zatvoreni prostor za potrebe treninga i takmičenja u atletici u Srbiji biće na raspolaganju sportistima u periodu od 1. novembra do 1. marta.
Otvaranju hale su prisustvovali i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, atletičarke Ivana Španović, Biljana Topić, kao i članovi Atletskog kluba „Vojvodina“.

Novi Sad, 16. januar 2012. godine