Читај ми

ОТВОРЕНА НОВОГОДИШЊА ПИЈАЦА У КАТОЛИЧКОЈ ПОРТИ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић отворио је Новогодишњу пијацу, коју од 20. до 29. децембра, организује ЈКП "Тржница" у оквиру манифестације ''У сусрет празницима'' у Католичкој порти.

- Нови Сад jе добиo своју новогодишњу пијацу у центру града, по угледу на велике европске градове. ЈКП ''Тржница'' први пут организује манифестацију овог типа и добро је што у њој учествују и ПУ ''Радосно Детињство'' као и разна културно уметничка друштва. Ова наша равница је довољно широка за све Божиће, Ускрсе и Нове године, да поштујемо једни другима обичаје и једни друге уважавамо и да будемо поносни на све што нам је богата панонска равница под Фрушком Гором и Дунавом дала – истакао је Борко Илић и свим Новосађанима честитао предстојеће празнике уз позив да посете новогодишњу пијацу и, како је рекао, да се опусте, уживају и виде шта је прави дух Новог Сада, Војводине и Србије.

Новогодишња пијаца у дрвеним кућицама које дочаравају празнични дух окупља, између осталих, винаре, произвођаче слаткиша, божићних украса и разних рукотворина. Постављена је и бина на којој ће током манифестације Новосађани моћи да уживају у богатом забавном, али и културно-уметничком програму, док централно место заузима велика окићена јелка.

Пре подне резервисано је за дечји програм, а поподне и вече предвиђени су за наступе музичких састава, међу којим су ансамбл Зоруле и Новосадска банда, а специјални гости су познати протагонисти серије ''Државни посао''.

 

Нови Сад, 20. децембар 2013. године