Čitaj mi

OTVORENA NOVOGODIŠNjA PIJACA U KATOLIČKOJ PORTI

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić otvorio je Novogodišnju pijacu, koju od 20. do 29. decembra, organizuje JKP "Tržnica" u okviru manifestacije ''U susret praznicima'' u Katoličkoj porti.

- Novi Sad je dobio svoju novogodišnju pijacu u centru grada, po ugledu na velike evropske gradove. JKP ''Tržnica'' prvi put organizuje manifestaciju ovog tipa i dobro je što u njoj učestvuju i PU ''Radosno Detinjstvo'' kao i razna kulturno umetnička društva. Ova naša ravnica je dovoljno široka za sve Božiće, Uskrse i Nove godine, da poštujemo jedni drugima običaje i jedni druge uvažavamo i da budemo ponosni na sve što nam je bogata panonska ravnica pod Fruškom Gorom i Dunavom dala – istakao je Borko Ilić i svim Novosađanima čestitao predstojeće praznike uz poziv da posete novogodišnju pijacu i, kako je rekao, da se opuste, uživaju i vide šta je pravi duh Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

Novogodišnja pijaca u drvenim kućicama koje dočaravaju praznični duh okuplja, između ostalih, vinare, proizvođače slatkiša, božićnih ukrasa i raznih rukotvorina. Postavljena je i bina na kojoj će tokom manifestacije Novosađani moći da uživaju u bogatom zabavnom, ali i kulturno-umetničkom programu, dok centralno mesto zauzima velika okićena jelka.

Pre podne rezervisano je za dečji program, a popodne i veče predviđeni su za nastupe muzičkih sastava, među kojim su ansambl Zorule i Novosadska banda, a specijalni gosti su poznati protagonisti serije ''Državni posao''.

Novi Sad, 20. decembar 2013. godine