Читај ми

ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА ''ХРАНА И ПРОИЗВОДЊА СРБИЈЕ'' НА СПЕНСУ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић отворио је привредно-културну манифестацију "Храна и производња Србије", која се, у организацији Удружења "Омладински покрет Србије" и Градске управе за привреду, одржава од 19-23. новембра на првом спрату Спортско-пословног центра "Војводина".

-Град Нови Сад подржава све манифестације које промовишу привреду, туристичке потенцијале али и културу, традицију и обичаје. Захваљујем се организатору на доброј идеји, јер је производња здраве хране сигурно нешто што Србија може да понуди и у шта треба да улаже. Ово је прилика за мале произвођаче да се представе, а за Град је такође јако добро што се манифестација дешава управо на СПЕНС-у, јер је то један од најпрепознатљивијих објеката Новог Сада који нажалост није довољно искоришћен – истакао је заменик грдаоначелника Борко Илић.

У оквиру манифестације "Храна и производња Србије" биће уприличени стручни скупови посвећени производњи и преради хране, законској регулативи код продаје и извоза, као и богат културно-уметнички програм и аудио-видео презентовање туристичких и географских карактеристика Србије. Такође, биће организован преглед производа од стране стручне комисије из домена занатске производње малих серија са великим квалитетом производа, и дате сугестије за побољшање квалитета и аутентичности понуде.

Према речима директора Спортско-пословног центра "Војводина" Жарка Мићина идеја је да се током зимских месеци на првом спрату СПЕНС-а стално организују сличне манифестације како би се тај простор оживео и како би произвођачи имали прилику да у затвореном простору излажу и представљају своје артикле.

Нови Сад, 19. новембар 2013. године